SAÇ DÖKÜLMESİ

Bu tarihe kadar saç dökülmesi sorununa ilişkin iki tane yazı yayınladık ve bu yazıyı okuyanlardan olumlu yönde değerlendirmeler aldık. Bugün ise saç dökülmesi içeriğine sahip bir başka yazıyı edindiğimiz bilgiler eşliğinde yazmak istedik, umarız ki bu yazı da kellik sorunu yaşayan bayan veya erkek farkı olmadan bütün sorun yaşayan insanlara faydalı olur.

Şimdi sorular eşliğinde saç dökülmesi konusunu bütün detaylarıyla ele alıp cevaplar üretelim.

İlk sorumuz temeli esas alsın ve saç dökülmesi nedir diye soralım kendimize.

Saç dökülmesi birçok farklı etmenin neden olduğu bir sorundur. Bu sorun ile beraber günlük ortalama saç tellerinin dökülmesi aşılır ve daha fazla saç teli dökülmesi nedeniyle toplumun tabiriyle kellik sorunu, tıpta ise saç dökülmesi olarak bilinen rahatsızlık ortaya çıkar.

İkinci sorumuz ise saç dökülmesinin nedenleri nelerdir olsun.

SAÇ DÖKÜLMESİ nedenleri birçok şekilde izah edilebilir. Anlaşılır bir şekilde aktaracak olursak tahmin edileceği üzere birçok hastalık gibi saç dökülmesi hastalığının da birden çok nedeni vardır. Saç dökülmesi nedenleri görülme sıklıklarına göre ele alırsak ilk sırada genetik faktörler gelir. Genetik faktörler kişinin elinde olmadan ailesinde var olan DNA yapısı nedeniyle saçlarında daha küçük yaşlarda iken başlayan dökülmesidir. Bu faktörün var olduğu aile bireylerinin ergenlik dönemine girmeden bu konuda tedavi olmaları ve tıbbi destek almaları şarttır. Aksi takdirde ilk zamanlardan önü kesilmediği için ilerleyen zamanlarda saç köklerini sağlamlaştırmanın pek mümkün olmaması nedeniyle daha riskli tedavi yöntemleri bu bireyleri bekler.

saç dökülmesi nedenleri

saç dökülmesi

Bir diğer neden ise stres diye bilinen ve sıkıntı, dert, merak gibi unsurların birleşimiyle oluşan ve hormonal dengeleri bozan neden olduğu henüz tıp tarafından bir karanlık diyebiliriz. Stres ile başlayan hormonal düzensizlikler saç köklerine yansır ve gerekli beslenmeyi elde edemeyen saç telleri zamanla incelir ve kopma düzeyine gelir. Bu kopmaların artmasıyla beraber saçta da dökülmeler meydana gelir. Ana kaynağı keratin olan saçlarınızı seviyorsanız ve dökülmesini istemiyorsanız stresten uzak durmanız ilk kurallardan bir tanesi.

Bu ve buna benzer bir sürü nedenler var, bu nedenler ile oluşan saç dökülmesi sorunları ise birkaç temel tedavi yöntemi ile sonlandırılmaya çalışılır. Bu tedavi yöntemlerinden en sık kullanılan tedavi yöntemi saç ekimi olarak bilinen yöntemdir. Saç ekimi yaparak kellik probleminden kurtulabilirsiniz ancak baya uğraştırıcı bir yöntemdir. Bu yöntemi biraz daha acısız elde etmek isteyen hastalar ise saç protezi olarak bilinen yöntemi kullanırlar. Bu yöntemde peruk olarak bildiğimiz maddenin kafa bölgesine uygun halde tasarlanarak yapıştırılması şeklinde açıklanabilir. Saç protezi yöntemini birçok ünlü kullanmakta olmakla saç ekiminden daha hızlı bir tedavi şekli olduğunu ve cerrahi müdahalenin neredeyse hiç olmadığı bir yöntem olduğunu söylemek abes kaçmaz herhalde, yalnız fiyat bakımından en pahalı tedavi şekillerinden bir tanesidir.

Peki saç dökülmesini yaşamamak adına alınabilecek önlemler nelerdir ?

Birçok farklı önlem şekli olmakla beraber su tüketimini arttırın çünkü yapılan araştırmalara göre basit bilinen suyun saç dökülmesine karşı etkili bir yöntem olduğunu ortaya koyuyor. Bunun yanında yeşil renge sahip olan sebze veya meyvelerin de saçları kuvvetlendirdiği, saç tellerini incelmekten kurtardığı elde edilen veriler arasındadır. Bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan sarımsak özlü şampuanlardan yola çıkarak denilebilir ki sarımsak saç dökülmesine karşı etkili bir çare içerir. Bunun yanında zeytinyağı, sirke, hindistan cevizi yağı gibi unsurlar da saçların ve saç derisinin kuvvetlenmesi açısından önemli bir yer edinmiştir. Ayrıca saç bakımı hususuna dikkat etmediğiniz takdirde dökülme ve kırıntı sorunları oluşabilmektedir. Bu sorunlar neticesinde saç nakli yapılabilmektedir ancak saç nakli zararlı olur mu sorusu herkesin bu konuda korkmasına ve tedaviye yanaşmamasına neden olur. Daha detaylı bilgi için wikipedia.org üzerinden saç nakli konusuna bakabilirsiniz.

Son kısımda ise bilmediğiniz saç ilaçlarını tüketmenizi istemediğimizi, bu ilaçların saç derisine fazlasıyla zarar verdiğinin uyarısını yapalım. Dengesiz yapılan diyetlerin ise yine vitamin eksikliği ve mineral eksikliği nedeniyle saçların dökülmesine sebep olabileceğini ifade edelim.

Kaynak: http://tr-sacdokulmesi.com saç dökülmesi

SAÇ DÖKÜLMESİ” üzerine bir düşünce

  1. Suna Tepe

    Yazılarınızı sürekli okuyorum ve saç dökülmesi ile ilgili birçok konuda sizlere katılıyorum. Yazdılarınız çok yararlı bilgiler. Lütfen beni de takip edin ve yazılarımı burada yayınlayın. Eksik noktalarım var ise tedavimde bana yardımcı olun.

    Beğen

    Cevapla

Yorum bırakın